PLEISTERWERK, SCHUURWERK, SIERPLEISTERS, LIJSTWERK, FRESCOLORI EN AIRLESS TEXSPUITEN


Pleisterwerk:

Pleisterwerk is een laag gips welke glad wordt afgewerkt. Afhankelijk van de ondergrond wordt de dikte van deze laag bepaald. De gladde afwerking dient u nadien nog middels latex af te werken. Dit kan door middel van spuitwerk of met een verfroller. Pleisterwerk is geschikt voor wanden en plafonds.

Sierpleisters:

De meest bekende sierpleisters zijn spachtelputz en granol. Sierpleisters kunnen zowel binnen als buiten worden aangebracht in alle mogelijke kleuren en in verschillende korreldiktes. De meeste sierpleisters zijn, ten opzichte van pleisterwerk, stootvast: Mogelijk is dit voor u een belangrijke afweging in uw beslissing.

Schuurwerk:

Schuurwerk is een afwerking welke minder geschikt is voor wanden maar des te meer voor uw plafonds. Schuurwerk bestaat uit kalkmortel en zilverzand welke op gladde oppervlakten, zoals bijvoorbeeld plafond, gipsplaat, worden aangebracht. Uw plafond wordt met de mortel afgewerkt in 'slagen' welke voor het schuureffect zorgen. Op deze manier krijgt uw plafond een bijzondere uitstraling, welke ook door middel van lichtinval weer 'veranderd'. Schuurwerk kan op verschillende wijzen worden aangebracht. De plafonds hoeft u na deze afwerking niet meer te schilderen. 

Schuurwerk ik ook geschikt om buiten aan te brengen op wanden en/of plafonds. Er worden dan andere materialen gebruikt en het bewerkte oppervlak dient naderhand nog te worden geschilderd en te worden geïmpregneerd.
 
Lijstwerk:

Sierlijsten en ornamenten kunnen veel voor de uitstraling van uw woning doen. Wij kunnen de machinaal gemaakte lijsten en ornamenten leveren maar zijn er ook trots op dat wij de kennis en kunde in huis hebben om sierlijsten nog met de hand te maken. 
 
Frescolori:  

Bent u op zoek naar een bijzondere afwerking van uw wanden welke ook nog vochtbestendig is? U wilt graag iets anders dan tegelwerk in uw badkamer of bij uw keuken? Dan is Frescolori een mogelijkheid. Frescolori is een pleisterwerk welke nadien wordt afgewerkt met enkele lagen impregneerwas. De variatie is bijzonder groot. Indien u op zoek bent naar betonlook, een marmer effect of juist strak en kleurig. Dit kan met frescolori allemaal. Frescolori wordt glad aangebracht en afgewerkt en is dus bijzonder onderhoudsvriendelijk.

Airless spuitwerk:

Prachtige wandafwerking met latex waardoor de strepen van uw kwasten en/of rollers verleden tijd zijn. Door middel van deze spuittechniek worden uw gladde wanden en plafonds zeer egaal met latex bespoten.      

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij komen graag bij u langs om een passend advies te geven en een goede offerte op te maken.